ВВВУ "Г. Бенковски" получава сградата на бившето училище "Марин Дринов" в Плевен - pleven.utre.bg

ВВВУ "Г. Бенковски" получава сградата на бившето училище "Марин Дринов" в Плевен

30 април 2020, 12:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС

Ще бъде разкрит факултет

Базата на бившето училище "Марин Дринов" в Плевен да бъде прехвърлена безвъзмездно на Висшето военновъздушно училище "Г. Бенковски" - Долна Митрополия, реши единодушно Общинският съвет на Плевен. Ръководството на военното учебно заведение предвижда трите сгради на територията на имота - частна общинска собственост, да бъдат реновирани и там да бъде разкрит Иновативен център и общежитие за студенти.

ВВВУ "Г. Бенковски" е юридическо лице на бюджетна издръжка - второстепенен разпоредител с бюджетни средства на пряко подчинение на министъра на отбраната. Същото е открито с решение на Народното събрание, обнародвано в "Държавен вестник" на 23.04.2019г. Сградният фонд, който училището ползва към настоящия момент, е крайно недостатъчен за осигуряване на нормални условия за учебна дейност, което води до необходимост от допълнителни помещения, се посочва в предложението до Общинския съвет.

Съгласно Закона за общинската собственост и Наредба №7 на Общинския съвет, дарение на имот - частна общинска собственост, се извършва след решение на Общинския съвет, прието с мнозинство три четвърти от общия брой на съветниците. „За“ предложението гласуваха 39 общински съветници, „против“ и „въздържал се“ - няма.Коментари (3)

Потребител
ПЛЕВЕН
Ръпнете се отзад от злоба,хейтъри.Колкото повече минуси,толкова по-добре.
01 май, 10:11 ч.
Потребител
Браво
Отлична новина за Плевен.Където има студенти,има и живот.След разрастването на Медицинския университет,сега се възражда и Военното училище.Между другото от днес има и друга новина.Плевен е градът в България с най-малък процент хора,живеещи под линията на бедността,напук на постоянно мрънкащите му жители.
30 април, 16:20 ч.
Потребител
некои ги е яд
наистина новината е добра за града и не знам защо имаш два минуса.явно за някои гроздето е кисело.
30 април, 19:21 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета