Военнослужещите от Плевенския гарнизон отбелязват Деня на храбростта

Това ще се случи при спазване на противоепидемиологичните мерки

Честването на Празника на Българската армия тази година е под знака на извънредното положение. Спазвайки противоепидемиологичните мерки, на 6 май от 11 часа на паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия, представители на военните формирования и структури на подчинение на МО от Плевенския гарнизон и председателите на военно-родолюбивите организации ще поднесат цветя в памет на загиналите за свободата на Отечеството.

В същото време ще се проведе тържествен ритуал във ВВВУ "Георги Бенковски".

По повод Празника и за постижения в развитието на военната наука и военното дело ще бъдат обявени наградите, с които Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отличава подполковник доц. д-р инж. Асен Маринов – Заместник Началник/заместник Ректор по учебната и научна част на ВВВУ "Георги Бенковски" и проф. д-р инж. Венцислав Иванов - Професор в катедра "Електроника, навигация и комуникации в авиацията" - предметна награда – бинокъл.

Началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски ще поздрави личния състав и отличи шестима преподаватели и експерти от администрацията за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения, проявен професионализъм, за принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система.

С интересен дизайн грамоти ще бъдат наградени победителите мъже и жени курсанти, състезавали се в динамичната игра "Предизвикателството на Мърф" и турнира по канадска борба.

Виетнамският студент Нгуен Ван Хоа ще получи грамота за проявен професионализъм и силна воля по време на състезание ,изискващо планиране и провеждане на специална бойна операция по търсене и спасяване "Аз съм готов да помогна".

Грамотата "Универсален войник" получава курсант старши сержант Ивелина Колева за проявен професионализъм , изключителна упоритост и воински дух по време на спортните състезания ,проведени в периода от 1-ви до 4-ти май с посланието "Не техниката, а страстта те прави уникален".