От ОУ "Валери Петров" несъгласни с решение на Общински съвет - Плевен - pleven.utre.bg

От ОУ "Валери Петров" несъгласни с решение на Общински съвет - Плевен

07 май 2020, 16:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС

"Оставя се без сграда общинско училище, в което се обучават над 500 ученици", посочват от училището в отворено писмо

С отворено писмо до председателя на Министерски съвет на РБългария, председателя на комисията по образование на НС, министъра на образованието, областния управител на Плевен, председателя на ОбС-Плевен и кмета на Община Плевен излязоха от ОУ "Валери Петров" - Плевен. Причината е решението на местните старейшини да предоставят сградата на бившето училище "Марин Дринов" на Висшето военновъздушно училище "Г.Бенковски" — Долна Митрополия.

Публикуваме писмото без редакция:

"Уважаеми госпожи и господа, ръководството, педагогическият екип и Общественият съвет към ОУ "Валери Петров" - Плевен изразяваме несъгласие с решението на Общински съвет — Плевен от 30.04.2020 г., с което се дарява сградата на бившето училище "Марин Дринов" на Висшето военновъздушно училище "Г.Бенковски" — Долна Митрополия. С решение № 994/28.06.2018 г. същата страда бе предоставена на ОУ "Валери Петров", общинско училище. Търсим отговор - не са ли в противоречие тези две решения, касаещи една и съща сграда? Явно и двете институции имат нужда от база, но какво налага да се пренебрегне предходно решение на Общинския съвет и да се вземе друго?

Оставя се без сграда общинско училище, в което се обучават над 500 ученици, учебният процес се провежда на две смени, ползват се помещения в две други училища, отстоящи на голямо разстояние, базата е недостатъчна за разгръщане на всички дейности. Очакванията на екипа и родителската общност беше, че ОУ "Валери Петров" ще получи самостоятелна сграда, обезпечена със съвременна физическа среда, подходяща за провеждане на учебен процес, кореспондиращ с най-новите тенденции в българското образование.

Уважаеми госпожи и господа, представители на институции. Настоятелно Ви молим да отговорите на повдигнатите от нас въпроси и да потърсите възможности за разрешаване на проблема — училище без сграда, като ни предложите реални алтернативи за осигуряването на подходяща самостоятелна училищна база.

Знаем, че държавата ни сега е в трудна ситуация и не е време за заделяне на средства, по-необходими са те за стабилизиране на икономиката и за нуждаещите се български граждани, но ние бихме искали да получим подкрепа и ангажираност от Вас относно разрешаването на проблем, засягащ приоритетна област, каквато е образованието.

С уважение,

Ирен Димитрова - Директор на ОУ "Валери Петров"

Владимир Николов - Председател на Обществения съвет към ОУ "Валери Петров"

Педагогически колектив

Родителска общностКоментари (1)

Потребител
ина мина
До сега къде дремахте??
07 май, 16:56 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета