Победителите в конкурса за есе по проект "ФЛАГ" са от Плевен и още 7 населени места

Тричленно жури разгледа и оцени получените 23 есета

Приключи работата на журито по оценка на творбите, получени за участие в конкурса за есе на тема "Моята Европа" по проект "Показване/развяване на флага! 30 години от падането на Стената, обединяване и разширяване на Изток - изграждане бъдещето на Европа с и за гражданите (ФЛАГ)" на сдружение "Учебна работилница Европа" – Плевен.  Крайният срок по конкурса беше удължен заради грипната ваканция на учениците. Тъй като беше обявен и проведен изцяло онлайн, кризата с коронавируса и обявяването на извънредно положение в България не попречи на успешното му приключване.

Тричленно жури разгледа и оцени получените 23 есета. Приятна изненада за организаторите е фактът, че творбите не са само от Плевен, както в досегашни конкурси на местното НПО, а от още 12 градове и села от цялата страна: Ловеч, Пловдив, София, Русе, Бургас, Монтана, Лом, Дряново, Стражица, с. Стража - област Търговище, Сандански и Хаджидимово.

12 са и наградените. Журито е определило в първа възрастова група - от 12 до 15 години, една първа, три втори и една трета награда, както и едно поощрение. Най-много - 11, са участниците във втора възрастова група - от 16 до 22 години. При тях освен награди за първо, второ и трето място има и две поощрения. При младите българи във възрастовата група 23-29 години има само една, затова пък първа награда.

Съгласно регламента на конкурса, класираните на първо място есета ще бъдат публикувани в интернет страницата на "Учебна работилница Европа" - http://lernwerkstatt-bg.eu/ и в сайта на проекта.

Класираните на първо, второ и трето място участници, както и тези с поощрение получават ваучери за книги, на стойност съответно 50, 30, 20 и 10 лева. Заради продължаващите ограничения и невъзможността да се проведе планираното за началото на май масово събитие по проекта, ваучерите ще бъдат изпратени на победителите по пощата заедно с грамота за класирането им. Всички останали автори ще получат грамота за участие.

Ето и имената на наградените в конкурса за есе на тема "Моята Европа" по проект ФЛАГ

Първа възрастова група:

I място - Надежда Попска, VII клас, ОУ „Христо Никифоров“, Ловеч

II място - колективна награда за Анита Янева, Мария Рангелова и Надежда Георгиева, V клас, ОУ „Цветан Спасов“, Плевен

III място - Божана Славкова, IX клас, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, Бургас

Поощрение:

Виктория Недялкова, VIII клас, СУ „Максим Райкович“, Дряново

Втора възрастова група:

I място - Десислава Иванова от Русе, студент II курс, Факултет по журналистика и масова комуникация, специалност „Книгоиздаване“, „СУ „Климент Охридски“, София

II място - Анджелина Наничкова, XI клас, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, Плевен

III място - Николета Колева, литературен  клуб  „ Млад творец, НЧ „Развитие 1926, с. Стража, обл. Търговище

Поощрение:

Виктория Георгиева, XII клас, НУИ „Панайот Пипков“, Плевен

Есил Шукриева, X клас, литературен клуб „Пегас(чета)“, Общински детски комплекс - Стражица

Трета възрастова група:

I място - Надя Манджовска, Сандански, студент по политология в СУ „Климент Охридски“