УМБАЛ - Плевен получи 100 000 лева дарение - pleven.utre.bg

УМБАЛ - Плевен получи 100 000 лева дарение

08 май 2020, 13:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    VIVACOM

Средствата са за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията

VIVACOM дарява 100 000 лв. на Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” в Плевен за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията.

„Болницата ни е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало. Това е дълга и изтощителна работа, която медиците ни понасят с много професионализъм и самоотверженост. Но материалните ни ресурси са на изчерпване и тези средства ще са от изключителна ползва в настоящия момент“, заяви директорът на здравното заведение доц. д-р Цветан Луканов.

Средствата са събрани в инициативата, с която VIVACOM обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса. 

Дарения ще получат и Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в гр. София, както и МБАЛ - Благоевград. VIVACOM ще дари апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на трите лечебни заведения в страната, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към стандартния начин на работа и живот.

Инициативата е само една от стъпките, които VIVACOM предприе като част от своя ангажимент за подкрепа на обществото и по-бързо справяне с епидемията. Всички активности на телекома, обединени под мотото #Оствамвкъщи, може да видите тук: https://www.vivacom.bg/bg/homeКоментари (2)

Потребител
Klana
Потурлиев мерзавец , мръсно турско нагло резано
08 май, 14:08 ч.
Потребител
До клана
Ти си психично болен човек бе. Пийте ги тези лекарства кукумицини!
08 май, 17:18 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета