От ДФСГ "Интелект" отбелязаха Деня на Европа

На 9 май отбелязваме Деня на Европа - празник на Европейските общности, на единството и мира на Стария континент.

Денят на Европа отбелязва датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа.

В навечерието на празника младши посланиците на ДФСГ "Интелект" - гр. Плевен решиха да се включат с кратки клипове, които самите те заснеха. Всеки от тях изрази своите мисли и виждания по различни теми, които засягат младото поколение. Разгледаните от тях области са различни в унисон с многообразието на цветна и многолика Европа.

Учениците смело се впуснаха в предизвикателството като се спряха на житейското развитие на младите, тяхното отношение към спорта, красотата и модата. Засегнаха и по-сериозни теми като екологията и промяната на България след влизането в ЕС. Някои размишляваха и за силата на словото, с което изразяваме нашата духовност и нашия мироглед, а други отделиха внимание на празника и неговото честване в различните страни на Стария континент.

И не на последно място - като будни европейски граждани, отправили поглед към бъдещето, отделиха и специално внимание на образованието в Европа и участието на младите хора в политиката. Наред с личните си послания, успяха да изготвят и презентация за 9.май, представяйки основните акценти, свързани с този ден. „Европа е създадена от историята. Америка е създадена от философията."– Маргарет Тачър. С тези думи на Желязната лейди нека си припомним, че трябва да сме горди европейци и достойни граждани с минало, довело до свобода и благоденствие. Честит празник, Европа!