Температурите скачат до 30 градуса през новата седмица

Две горещи вълни ще очертаят времето в следващите дни

Две горещи вълни ще очертаят времето в следващите дни – в началото и в средата на седмицата. Въпреки незначителните превалявания рано тази сутрин, облачността днес ще е разкъсана, вятърът – топъл от югозапад, а температурите следобед - високи. Между 27 и 32 градуса ще показват термометрите, предаде Нова тв. Най-топло ще бъде по поречието на река Дунав и в централната част на Дунавската равнина.

Във вторник страната ни ще попадне под влиянието на динамичен студен атмосферен фронт. Ще остане сравнително топло, но ще е ветровито и с краткотрайни пролетни превалявания, които ще преминат от северозапад на югоизток. Ще има условия за по-рязко време с гръмотевични бури и риск от градушки – в югоизточните райони.

В сряда облачността ще се разкъса. Ще остане сравнително прохладно. В четвъртък и в петък ще е ветровито със силен вятър в планините. В последните 3 дни от седмицата отново се очертават краткотрайни превалявания с гръмотевици. Мощната купесто-дъждовна облачност ще създава риск от силни пориви на вятъра и градушка. С леки захлаждания следобедните температури ще останат високи и дори ще се движат около и над 30 градуса в някои райони.