Честит празник, Плевен!

Мисия

15-05-2020, 06:02

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Днес, 15-ти май, Плевен чества своя официален празник! Датата е избрана за ден на града през 2001 година, когато е възстановен традиционният Пролетен панаир.

Светлинно-музикален поздрав от покрива на Панорама „Плевенска епопея” ще поднесат музикантите от квартет „ГеоМарЧаЛо” по повод Празника. Мероприятието е организирано напълно безвъзмездно от плевенските фирми „Оптиспринт” ООД, „Рули” ООД и „ИВКО” ООД със съдействието на Община Плевен и Регионалния военноисторически музей. Община Плевен призовава „Останете си вкъщи”, тъй като достъпът до района около Панорамата ще бъде ограничен и публика няма да се допуска. Светлинно-музикалният поздрав е с начален час 21.00 и ще се излъчва на живо във фейсбук страницата Култура - Плевен.

Традиционният Пролетен салон, който плевенските художници организират по повод Празника на града – 15 май, тази година няма да се проведе по познатия досега начин. Причината е пандемията от коронавирус. Тридесет и един творци ще представят по нетрадиционен начин своите общо 55 картини, скулптури и плакати. Те ще бъдат експонирани преди обяд на 15 май върху рекламните цилиндри в централната част на града. Така плевенчани и гости на града могат да се докоснат отблизо до творчеството на даровитите ни съграждани.