Официално: Прекратиха Втора лига, Спартак (Плевен) изпада - pleven.utre.bg

Официално: Прекратиха Втора лига, Спартак (Плевен) изпада

15 май 2020, 17:43 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Първенството във Втора лига е прекратено, а за крайно е обявено класирането след 22-ри кръг

Първенството във Втора лига е прекратено, а за крайно е обявено класирането след 22-ри кръг на шампионата. При тази ситуация лидерът в класирането печели автоматична промоция за следващия сезон на Първа лига, а отборите на второ и трето място ще играят баражи срещу 12-тия и 13-тия в крайното класиране на ППЛ за попълване на състава на Първа лига за сезон 2020/2021.

Това означава, че отборът на ЦСКА 1948 официално ще бъде част от Първа лига през новия сезон. Септември (София) и Монтана, които заемат втора и трета позиция, ще играят баражи за място в елита срещу 12-ия и 13-ия от Първа лига. Така от следващия сезон в елита на България ще има два отбора с името ЦСКА.

От Втора лига в Трета изпадат Спартак (Варна), Спартак (Плевен) и отказалият се през зимата Поморие. Както е известно, Верея не започна сезона. Ботев (Гълъбово) пък се отказа и на негово място от третия ешелон ще влезе пети тим.Коментари (1)

Потребител
Измет долна продажна
Браво на Гетов, Бислимов и всички заинтересовани боклуци които искаха да управляват клуба. Видя се че не ставате за пореден път
19 май, 00:50 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета