Трима са новозаразените с коронавирус в Плевен за последното денонощие - pleven.utre.bg

Трима са новозаразените с коронавирус в Плевен за последното денонощие

17 май 2020, 09:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Към момента в България са регистрирани 2211 случая на COVID-19, от които 1505 са активни

Пробите, изследвани за новия коронавирус през последното денонощие, са 1094. От тях 36 са с положителен резултат. Тези данни изнесоха от Националния оперативен щаб тази сутрин.

Към момента в България са регистрирани 2211 случая на COVID-19, от които 1505 са активни. Излекувани са вече 598 лица.

Потвърдените за изминалите 24 часа случаи /общо 36/, са разпределени по области, както следва: Благоевград - 3; Пазарджик - 6; Плевен – 3; Пловдив – 3; Русе – 1; Сливен – 2; Смолян – 2; София – 10; Ямбол - 6.

323-ма от пациентите с доказана коронавирусна инфекция са под лекарско наблюдение в болнични условия. 46 от тях са настанени в интензивни структури.

Медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус, са 240. Установени са 7 нови случая, от които 4 са в София, 2 в Пазарджик и 1 в Кнежа.

108 са починалите лица, констатирани с COVID-19. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са починали двама души. Единият е мъж на 74 г., който е страдал от исхемична болест на сърцето и артериална хипертония. Прекарал е и инфаркт. Другият смъртен случай е на 66-годишна жена. Пациентката е страдала от сърдечна недостатъчност и перитонит. В МБАЛ-Ямбол е починал мъж на 31 г., който е имал диабет.Коментари (2)

Потребител
Лилия М. Николова
Няма ли най-сетне някой да даде информация за разпределението на случаите в Плевенска област?!?Задавам този въпрос ежедневно и на всички плевенски новинарски сайтове. Ако т. нар. Областен кризисен щаб не желае да дава информация, моля някой да даде линк - дано да има такъв! - на който можем да се осведомим.Благодаря.
17 май, 12:24 ч.
Потребител
Стамат
Областния кризесен щаб в Плевен е най-голямото недоразумение, което може да бъде направено.
Докато доказано провалили се хора го ръководят няма да получим нито една смислена информация!
Господата от щаба само омаскаряват и опетняват името на проф.Славчо Томов.
17 май, 15:46 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета