Нападнаха с брадва полицай в плевенското село Ореховица - pleven.utre.bg

Нападнаха с брадва полицай в плевенското село Ореховица

19 май 2020, 13:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Нападателят е задържан

Надяваме се, че с нашето присъствие, независимо къде е, да е ясно на всички, че когато се извърши престъпление, държавата ще си влезе в правомощията и ще направи всичко възможно да задържи и изправи пред съда отговорните, заяви главният секретар на МВР. Той потвърди още веднъж, че приоритет за МВР остава сигурността на гражданите.

Главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев са в  плевенското село Ореховица, където се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Поводът за предприетата операция е извършено престъпление в нощта на 12 май, когато в дома на 90-годишен мъж нахлува неизвестен и след нанасен побой, отнема от жертвата си 90 лева и бяга. Има заподозрян извършител, който е многократно задържан и в момента се укрива. На този етап, в рамките на операцията, са задържани 6 лица, претърсени са 5 адреса, образувани са и досъдебни производства – четири от тях - за незаконно присъединяване към водопреносаната и електропреносната мрежа, а едно - за оказване на съпротива срещу орган на властта. Директорът на ОДМВР-Плевен ст.комисар Веселин Вътов  уточни, че при проникване на адрес един от униформените е бил нападнат с брадва, а в резултат на професионалната реакция на колегите му, нападателят е задържан. Оттук нататък действията по случая са под контрола и компетентността на прокуратурата в Плевен.

Планът, по който работим – посещение на мобилни екипи в населените места, е ефективен. Сигналите при среща с гражданите не винаги са от компетентността на МВР, но въпреки всичко се стремим, където има проблем да го решим, да направим добър анализ и да дадем повече сигурност на хората, допълни главният секретар на МВР. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета