Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа - pleven.utre.bg

Осъдиха бившия шеф на прокуратурата в Кнежа

23 май 2020, 19:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

По обвинение на Специализираната прокуратура за длъжностно престъпление

Бившият ръководител на Районната прокуратура в Кнежа К.К. е осъден на една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок по обвинение на Специализираната прокуратура за длъжностно престъпление.

Той бе привлечен към наказателна отговорност за това, че от 6 април 2015 г. до 22 декември 2015 г., в условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице, нарушил служебните си задължения: с 2 постановления разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това той набавил за тях облага в размер на 119 750,55 лева.

Единият от багерите е бил предаден на неправоимащо лице при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана в Районната прокуратура молба от реалния й собственик – лизингово дружество, за връщане на машината. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той дори не бил и уведомен за произнасянето на прокурора.

След договорка с прокурора претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане, подписано от К.К., а с това и владението върху багера.Коментари (4)

Потребител
Рушветчията
Нали не смятате че това негово действие е станало безвъзмездно ? ТАРИФАТА е 20% някъде около 10000.евра -това момче нямаше нито СРАМ НИТО мярка беше брутален ЗАТОВА НАЗДРАВЕ ЗА НОВИЯ ПРЕСТЪПНИК В ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ !!!
25 май, 19:31 ч.
Потребител
Възмутен
КРАСИМИР КИРИЛОВ беше бок..к и такъв си остана.Много хора излъга ,много майки разрева, и сега какво ще правим НА новата МАГИСТРАЛА ХЕМУС - бибипки - а с това голямо д.пе цена НЯМА да има за тираджиите !
25 май, 19:20 ч.
Потребител
Бастуна
Все пак е успял да те осъди явно
24 май, 19:49 ч.
Потребител
ПЛЕВНАЛИЯ
НАЙ ПОСЛЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА !ТОЗИ БЕШЕ ПРОКУРОР КАТО ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ ОСЪЖДАН ЗА КРАЖБА -ВИНАГИ ГО Е КРИЛ ОТ БИОГРАФИЯТА СИ .БРАВО НА СОФИСКИТЕ СЪДИИ -АКО БЕШЕ В ПЛЕВЕН ВСИЧКИ ЩЯХА ДА ОТКАЖАТ !
24 май, 19:24 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета