Ученичка от СУ "Иван Вазов" - Плевен заслужи една от Големите награди в конкурса "Григор Попов"

Това се случва в навечерието на 24 май

В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - двете Големи награди от осмото издание на Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов" бяха изпратени на победителите в конкурса.

В конкурса, който се организира от ЦПЛР Център за ученическо, техническо и научно творчество-Разград и Община Разград, и е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката, участваха млади журналисти от 33 населени места от 21 административни области, включиха се представители на 54 образователни институции, колективните участници бяха 46, а индивидуалните – 179.

Жури в състав: журналистите Валентина Колева и Марина Бенова и специалистът "Връзки с обществеността" Дамян Христов излъчи победителите в раздел „Радиожурналистика” а публицистът и белетрист Иван Джебаров, филологът и репортер Галина Маринова и публицистът и краевед Димитър Петров определиха най-добрите автори в раздел „Публицистика”.

Определени бяха и носителите на Големите награди на Община Разград. Индивидуалната награда е за единадесетокласничката от СУ "Иван Вазов" - Плевен Християна Тасева за есето й "Под игото на общоприетите идеи", неин ръководител е Радинка Иванова. Колективната награда на Община Разград за цялостно представяне в разделите "Публицистични материали за вестник” за в. „Бодилник” и радиопредаванията в раздел „Радиожурналистика” получава екип от ЕГ”Христо Ботев”-Къджали с ръководител Надежда Карагьозова. Наградите са плакети, грамоти и ваучери за книжарница "Хеликон".

Имената на всички наградени в различните раздели и възрастови групи можете да видите на сайта на Община Разград.