Маги Халваджиян: Знаят ли вече руснаците, че Кирил и Методий не са руснаци - pleven.utre.bg

Маги Халваджиян: Знаят ли вече руснаците, че Кирил и Методий не са руснаци

24 май 2020, 19:47 | plevenutre.bg

Това написа във фейсбук страницата си тв продуцентът

Днес в речта с Президента бил казал, че сме дали азбуката си на Русия! Да, така е! Въпросът е дали руснаците го знаят! Беше 1982 и аз учех в цирковото училище в Москва! В час по Руски език преподавателката ни ни съобщи, че Кирил и Методи са Руснаци! Така преподаваха в Москва тогава! Това написа във фейсбук страницата си Магърдич Халваджиян.

"Аз, Дани, Пешо и Чочо бяхме на по 15 години тогава и явно не сме си давали точно сметка какво е Пропагандна машина! Естествено веднага скочихме и дори през смях започнахме да обясняваме на учителката, че е в голяма грешка! Съучениците ни( руснаци) бяха в шок от нашата “наглост”! Те цял живот бяха учили, че Кирил и Методи са руснаци и сега изведнъж четири Българчета им обясняваха страшни глупости! После ни привикаха и в Българското посолство в Москва и ни казаха да не се обясняваме! Дааа! Такива времена бяха! Та въпросът ми е: Знаят ли вече Руснаците, че Кирил и Методи не са Руснаци? Вярата и буквите са опазили идентичността ни! Има неща, които не могат да ни вземат! Честит празник на всички!", написа още той.



Коментари (1)

Потребител
Савин
Педераситче,то никъде май няма руснаци,даже и в Москва дето си учил.Уважен си много пъти от руснаците и не ти е харесало,виж си и косата.Педи с педи.
А аз ще пикая на паметника на шибания ви ген.Иван Колев.Умри,копеле.!
25 май, 06:52 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета