От днес: Децата до 18 години могат да спортуват на открито и на закрито

Заниманията не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика

От днес децата до 18  години могат да спортуват на открито и на закрито. Тези занимания не трябва да имат състезателен характер и трябва да са без публика.

Индивидуалните и колективните спортни състезания на закрито бяха разрешени миналата седмица.

Спортуването в зали трябва да става при строги мерки, които са разписани в заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В тренировъчните зали не се допускат лица освен спортисти, треньори и длъжностни лица, пряко отговорни за подготовката на състезателите. 

Задължително е провеждането на филтър на входа на съоръженията, като на всички се измерва телесната температура. Максималната хигиена се осигурява чрез строги процедури за редовно почистване и дезинфекция, минимум четири пъти дневно, в т. ч. на всички контактни повърхности, които могат да се докосват. Служителите се защитават с маска за лице, шлем или преграда, както и с ръкавици. Най-малко четири пъти месечно трябва да бъде извършвано почистване на филтрите на вентилационните и климатичните инсталации. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения трябва да бъдат почиствани и дезинфектирани на всеки час.  Собствениците (наемателите) на спортните съоръжения са длъжни да определят служител, който да отговаря за изпълнението и спазването на указанията.