Удължиха срока на промените в разписанията на обществения превоз в Плевен и общината - pleven.utre.bg

Удължиха срока на промените в разписанията на обществения превоз в Плевен и общината

28 май 2020, 13:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Решението за удължаване на сроковете бе прието днес след дебат

Промените в разписанията за движение на обществения транспорт на територията на Плевен и общината, приети с решения на Общинския съвет на 19.03.2020 г., остават в сила - за тролейбусния транспорт до 1 юни 2020 г., за автобусните линии от общинската транспортна схема - до 30 юни 2020 г. Решението за удължаване на сроковете бе прието днес след дебат в Общинския съвет във връзка с цялостната обстановка в страната след периода на обявеното извънредно положение заради Ковид - 19 и последвалата извънредна епидемична обстановка.

За удължаването на сроковете по двете решения, касаещи разписанието на тролейбусния транспорт в Плевен и на седем автобусни линии от общинската транспортна схема, са постъпили искания съответно от „Тролейбусен транспорт" ЕООД и от превозвачи, изпълняващи курсове до малките населени места в общината. Исканията им са с оглед на това, че пътникопотокът е слаб, не се очаква скоро да се възстанови в обемите от преди извънредното положение и възстановяването на пълния обем на графика на пътуване ще продължи да генерира големи загуби.

С решение от 19.03.2020 г Общинският съвет прие тролейбусният транспорт в Плевен в делничните дни да се движи в часовете, разписани за почивните дни. Промяната касае тролейбусните линии №1, №31, №33, №44, №5, №6, №7, №8, №9 и №91.

На същото заседание съветниците гласуваха временна промяна и в маршрутните разписания на част от автобусните линии от Общинската транспортна схема, по които превозвачите редуцираха курсовете си, като промените са съгласувани с кметове на кметства и операторите, извършващи превоза по тези линии. Временните промени в Общинската транспортна схема са по автобусните линии Плевен - Бохот, Плевен - Буковлък, Плевен - Върбица, Плевен - Гривица, Плевен - Славяново, Плевен - Пелишат, Плевен - Къшин и по градските автобусни линии №9, №12 и №84.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета