Откриха загробени промишлени отпадъци в Червен бряг

За случая е уведомена веднага и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен

Десетки кубици отпадъци, с неясен произход, са открити складирани в района на бившето ТКЗС в Пети квартал, съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг.

Преди броени часове, след подаден сигнал до кмета на Общината, бяха взети в спешен порядък мерки за разследване на случая. На мястото първо пристигат служителите от звено „Общински инспекторат”, след което е уведомена и полицията.

След направения първоначален оглед е установено, че на повърхността се виждат около 40 кубика от отпадъците – опаковани в зеблени чували, съдържащи раздробена полиетиленова маса, с неизяснен произход.

По думите на началника на Инспектората – Данаил Тоновски, трудно може да се каже точното количество отпадък, защото голяма част от него е загробена. Вероятно това е станало преди повече от година, тъй като по насипаната земна маса върху боклука има поникнала трева.

За случая е уведомена веднага и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен. Сезиран е и дежурният прокурор от Района прокуратура – Плевен и е образувана полицейска проверка.

Служители от РИОСВ, съвместно със служителите на звено „Общински инспекторат”, ще започнат щателно разследване на случая за изясняване на произхода и вида на отпадъците.


Източник: kanal7.bg