Съдят жена от Комарево, теглила пари от чужда дебитна карта - pleven.utre.bg

Съдят жена от Комарево, теглила пари от чужда дебитна карта

30 май 2020, 08:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Делото е образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа през седмицата наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.М. oт Комарево.

Обвинението срещу нея е за това, че на 07.07.2019 г. в с. Комарево, обл. Плевен, намерила чужди движими вещи – мъжко кожено  портмоне с намираща се в него сума от 70 лв., дебитна карта, лична карта и СУМПС на П. П., талон за лек автомобил и карта на ШЕЛ, всички вещи на обща стойност 74 лв. и в продължение на една седмица не съобщила за тях на собственика и на властта /престъпление по чл.207, ал.1 от НК/. Както и за това, че на 08.07.2019 г., при условията на продължавано престъпление в гр. Гулянци и в гр. Плевен, използвала чужд платежен инструмент – дебитна карта, като без съгласие на собственика извършила три трансакции – общо за 626 лв., като на два пъти изтеглила от банкомат общо 600 лв. и извършила плащане на каса в магазин за сумата от 26 лв./престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК/.

Проведеното съдебно заседание е било разпоредително. В него са се уточнили въпроси важни за реда и начина на протичане на съдебното следствие. То ще протече по общия ред с разпит на свидетелите и вещите лица от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Следващото съдебно заседание ще се проведе на 29.06.2020 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета