Петима от задържаните за аферата с боклука остават в ареста - pleven.utre.bg

Петима от задържаните за аферата с боклука остават в ареста

01 юни 2020, 08:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

В ареста остава и бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов

Късно снощи Специализираният наказателен съд остави в ареста заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Той се превърна в обвиняем за участие в организирана престъпна група за търговия с отпадъци. Зад решетките остава и един от братята Бобокови - Атанас. За другия брат Бобоков - Пламен, прокуратурата определи като адекватна мярка за неотклонение - парична гранция от 1 милион лева. Под стража са и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов. В ареста остава и бившия шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов, съобщава tribune.bg.

С по-лека мярка - домашен арест, е бившият служител на екоминистерството Васил Богданов.

"Безспорно според нас са налице трите предпоставки от НПК, за това че те са автори на деянието, за което са привлечени в качеството на обвиняеми. Това безспорно се извлича от доказателствата по делото в обем от 66 тома. Налице е според нас реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият”, заяви прокурор Генка Брезашка.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

Общо 10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за незаконен внос на отпадъци, 7 - за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

В хода на заседанието стана ясно, че двама от участниците в аферата - Васил Богданов и Айгюн Еминов, са дали показания срещу заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, както и срещу Габриел Савов и Атанас Бобоков.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета