Военни от Плевен и Белене участват в турнир по военен трибой в Сухопътни войски

През първия ден участниците мериха сили в дисцилините стрелба със 7.62 мм автомат „Калашников“ и хвърляне на граната

"Променливите метеорологични условия ще покажат най-добре кой отбор е по-подготвен. Необходимо е да обърнем внимание на следните важни неща – участниците да спазват мерките за безопасност и регламента на състезанието, да уважават себе си и своите опоненти“ каза днес, 2 юни, на учебен център „Сливница“, по време на откриването на турнира по военен трибой в Сухопътните войски заместник-командирът на СВ бригаден генерал Валери Цолов и пожела успех на всички отбори.

В съревнованието участват военнослужещи от 2-ра механизирана бригада – Ст. Загора, 61-ва механизирана бригада – Карлово, Бригадно командване – Благоевград, 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 101-ви алпийски полк – Смолян, 55-ти инженерен полк – Белене, 110-ти логистичен полк – Пловдив, Единния център за начална подготовка – Плевен, Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, 1-ви разузнавателен батальон, 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Мусачево съвместно с 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология – Г. Оряховица.

През първия ден участниците в турнира мериха сили в дисцилините стрелба със 7.62 мм автомат „Калашников“ и хвърляне на граната. Втория ден съревнованието продължава с крос 8000 метра за мъже и 4000 метра за жени. Резултатите ще бъдат оценени от комисия с председател полковник Цветко Червенков – началник на отдел „Подготовка на войските“ в Командването на СВ.
След приключването на турнира победителите в индивидуалното, отборното и комплексното класиране ще бъдат наградени на учебен център „Сливница“.