Раздор тресе ГЕРБ - Плевен, изпратиха отворено писмо до Бойко Борисов - pleven.utre.bg

Раздор тресе ГЕРБ - Плевен, изпратиха отворено писмо до Бойко Борисов

03 юни 2020, 10:38 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

От структурата обявиха, че свалят доверието си от областния кооординатор Мирослав Петров

С отворено писмо до Бойко Борисов излязоха от ръководството на структурата на ГЕРБ в Плевен. В него се разкрива за сериозни проблеми в местната организация.

Публикуваме текста без редакция:

"Г-н Борисов,

Обръщаме се към Вас, за да Ви уведомим, че за пореден път Ви заблуждават за ситуацията в Плевенската структура на партията, която оглавявате.

От назначаването на новия областен координатор вътрешнопартийният живот върви от лошо към по-лошо. След местните избори през 2019г. общинските съветници от ГЕРБ, под бруталния натиск на Областния координатор, започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на Областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града.

За да не бъдем голословни, ще приведем няколко драстични примера:

1. През месец март, в съглашение със своите приятели от БСП и ВМРО,  г-н Петров направи опит за смяна на Председателя на ОС от ПП ГЕРБ в полза на избор на председател от БСП. За наша радост, опитът се провали, но само защото двамата претенденти са несравними величини и на повторното гласуване колегите от повечето групи в Общинския съвет проявиха здрав разум.

2. Говорейки от Ваше име, г-н Петров последователно упражнява натиск върху общинските съветници за консолидация с БСП срещу десния кмет на Плевен, в отговор на жеста на кандидата за кмет на Плевен от БСП, който декларира подкрепа за нашия кандидат на втория тур (което реално не се случи).

3. Областният координатор оказва постоянен натиск върху общинските съветници да не изразяват мнения и вземат решения, които не са в угода на БСП, независимо от обществения интерес.

4. Настройва кметовете на малките населени места, издигнати от ПП ГЕРБ и спечелили местните избори, срещу общинските съветници и общинското ръководство.

5. Оказва натиск върху общинските съветници и общинското ръководство да не участват в листата на ПП ГЕРБ за парламентарните избори през 2021 г., защото вижда в тях заплаха.

6. Спрени са всички партийни инициативи, защото той не може да организира хора, а благовидният претекст е „липса на средства“.

7. За всички решения на г-н Петров ние научаваме от местните партийни централи на БСП и ВМРО, включително и за предстоящ удар по Общинското ръководство и общинските съветници, които не играят по неговата свирка.

8. Непрекъснато се уронват честта и достойнството на общинското ръководство и общинските съветници, които, както се оказва, последни научават за намеренията на г-н Петров спрямо тях.

В резултат на нелогичното поведение на г-н Петров, в центъра на което е собственото му его и близките му контакти с горепосочените местни централи на БСП и ВМРО, както и на подчертано враждебното му отношение към утвърдените в досегашната история на партията местни активисти и явното желание за реваншизъм, е изгубено доверието на младите, образованите, интелигенцията в града, което не може да не ни притеснява.

Последната заплаха на г-н Мирослав Петров е, че на пресконференция ще свали доверието си от нас. Въпросът е с какво самочувствие човек, дошъл преди две години в организация, която други са градили с толкова труд и упорство от създаването й, човек, който руши, а не съгражда, се осмелява да прави такива изказвания. Не той от нас, а ние сваляме доверието си от него, доверие, което той така и не можа да заслужи.

Във връзка с горното, Ви призоваваме да не се доверявате на едностранчивата и изкривена информация, която г-н Петров предава на централата на ПП ГЕРБ, а да изслушате нашите доводи, които, между другото, бяха споделени още преди местните избори и се потвърдиха след тях, че г-н Петров не е в състояние да оглавява структура.

С уважение:

 1. Петя Василева – Председател на Общинската организация на ПП ГЕРБ и зам.- председател на ОбС – Плевен
 2. Владислав Монов – Секретар на Общинската организация и общински съветник
 3. Мартин Митев – Председател на ОбС - Плевен
 4. Д-р Йордан Георгиев – член на Общинското ръководство и общински съветник
 5. Христослав Михайлов – член на Общинското ръководство и общински съветник
 6. Веселка Лилова – Председател на общинската организация на ЖГЕРБ и общински съветник
 7. Йордан Грижов – бивш областен координатор на Младежи ГЕРБ и общински съветник
 8. Цветелин Горанов – общински съветник
 9. Пламен Бешков – член на Общинското ръководство и кмет на с. Дисевица"


Коментари (11)

Потребител
Кръстьо
Миро може да ръководи само ОПГ.
04 юни, 06:14 ч.
Потребител
Кръстьо
Миро може да ръководи само ОПГ.
04 юни, 06:12 ч.
Потребител
Кръстьо
Много се забавихте!
04 юни, 05:59 ч.
Потребител
Валери Цветанов
Миро Ченгето+Людмил Конов х-л Ростов и БСП "убит" = 4 милиона лева рекети от плевенския бизнес!
Илиян Йончев корумпирания комунист на секундата да потъва!
04 юни, 00:42 ч.
Потребител
чао
Мишките напускат потъващия кораб.А иначе есента загубиха спечелени избори в Плевен заради омразата на банкянския тулуп към града ни.Да го чака целият град,а той да отиде в Кнежа.Кампанията се превърна в рекет.Ще има зала,ще има еди какво си,ама ако сме ние.Хайде бе,това да не ти е Северна Корея.На Баце вече му е скроена капата.Отвън разбира се.Нашият овчи народ за нищо не става.
03 юни, 16:47 ч.
Потребител
Бай Иван
И едните и другите са "от един дол дренки" - "гнили". По стечение на обстоятелствата лично познавам Петров от времето, когато беше в МВР, а и по-голямата част от "старите кучета", които недоволстват.
03 юни, 15:39 ч.
Потребител
Комунягата
Плевен не само мрази ББ и ГРОБ, но Плевен ненавижда тези алчни престъпници. Уж ББ е с партийна книжка, а се държи все едно никога не е имал такава.
03 юни, 14:11 ч.
Потребител
Акробат
Кондьо вече е уредил на ридаещите "авторитети" прегръдка с Цветанов. Така, че да си обират крушите и да се пръждосват, а не само да се излагат и хленчат пред Бойко. На Петьофчето не може всичко да й е по свирката. Айде дузпа!
03 юни, 12:13 ч.
Потребител
Дедо Тошо
Че на кой му пука за герберастията и гнусните герберунгели?
03 юни, 12:11 ч.
Потребител
истината
Плевен мрази ББ и ГЕРБ!Проумейте го вече!
03 юни, 11:45 ч.
Потребител
Бай Тошо
ГЕРБ в Плевен е кочина. Най-добре Бойко да ги закрива.
Още на изборите се видя колко струва новия координатор, ама явно Бойчето не бръсне за нищо структурата си тук вече и я остави на самотек.
03 юни, 11:08 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета