Двама задържани за крупната кражба от фармацевтична компания в Плевен

С постановление на прокурор от РП – Плевен им е взета мярка задържане за срок до 72 часа

На 1 юни в 22.50 часа в полицията в Плевен бил получен сигнал за разбит фирмен склад в областния град на улица „Дойран“. Веднага на място е изпратен екип от разследващ полицай, експерт и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Плевен. Извършен е оглед. Установено е, че неизвестните проникнали в сградата след разбиване на вратата на терасата, от шкафче в едно от офисните помещения отнели наличната сума и избягали.

За престъпление по чл. 195, ал. 1, т.3 от НК било образувано досъдебно производство. В хода на предприетото незабавно разследване, в което се включили криминалисти на ГДНП и колегите им от СДВР, двамата извършители – на 51и 46 години,  с множество криминални регистрации, били засечени и задържани в близост до хотел на Околовръстния път. Те се придвижвали с  "Шкода Октавия". При извършена проверка на лекия автомобил е открита парична сума с различен номинал и прикрепен към една от пачките отчетно-счетоводен документ с фирмени данни. Открита е специална техника за неутрализиране на СОТ.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР и са конвоирани до ОДМВР - Плевен. Те са привлечени и разпитани в качеството на обвиняеми. С постановление на прокурор от РП – Плевен им е взета мярка задържане за срок до 72 часа. Приведени са в ОЗ "Арести" към Затвора - Плевен. Работата по случая продължава под ръководството и контрола на прокуратурата в Плевен.