Очакват се много голове на мача между РБ Лайпциг и Падерборн в събота

Основната линия за голове в букмейкърите в този мач е под/над 3.5 гола

В един от най-интересните двубои от 30-ия кръг на немската Бундеслига, отборът на РБ Лайпциг посреща състава на Падерборн. Срещата е от 16:30 ч. на стадион „Ред Бул Арена“ като според атрактивните коефициенти от Efbet ще видим много голове в двубоя.

Основната линия за голове в букмейкърите в този мач е под/над 3.5 гола. Коефициентът за над 3.5 гола е 1.70, което подсказва, че е доста възможно да има 4 или повече попадения в срещата на „Ред Бул Арена“. РБ Лайпциг вкара 4 гола на Кьолн в последния си шампионатен мач този понеделник, като спечели с 4:2 на "РайнЕнергиЩадион" и се върна на третата позиция в Бундеслигата. Над 3.5 гола бяха отбелязани и в последното домакинство на "червените бикове". Миналия уикенд отборът направи реми 2:2 срещу Херта на "Ред Бул Арена". Този резултат разочарова феновете на тима, но отборът остава в добра позиция в битката за зона Шампионска лига.

РБ Лайпциг е вкарал средно по 2.55 гола на собствен терен, което е показателно за формата на отбора у дома. В събота те се изправят срещу отбора с втората най-слаба отбрана в Бундеслигата. Падерборн е допуснал средно по 2.10 гола на мач през сезона. Изглежда почти сигурно, че Лайпциг ще отбележи над 2.5 гола в мача. Тимът показа някои впечатляващи изяви в нападение след подновяването на Бундеслигата. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман вкараха 5 гола на Майнц 05 преди две седмици. РБ Лайпциг ще бъде пределно мотивиран да спечели, за да остане в топ 3 на класирането. Звездата на тима Тимо Вернер пък ще се опита да отбележи колкото се може повече голове. Той има 25 попадения през тази кампания и ще се стреми да вкара минимум 30 гола до края на сезона.

Предстоящият опонент на РБ Лайпциг - Падерборн, е на последното място в Бундеслигата с 19 точки до името си. Отборът загуби с 1:6 от Борусия Дортмунд в миналия кръг и най-вероятно ще допусне нова загуба с голям резултат в немския елит. Падерборн ще се раздели с „Първа Бундеслига“ след края на сезона, тъй като е на цели 9 точки от спасителната зона и надали ще запише 4 победи до края на сезона, за да успее да се спаси.

Също така Efbet очаква РБ Лайцпиг отново да спечели срещу Падерборн,, след като има 4 победи в 4 мача срещу този съперник. Първият двубой между двата тима този сезон предложи 5 попадения на "Бентелер Арена" и завърши при резултат 3:2 в полза на "червените бикове".