Йордан Грижов: Радвам се, че през всичките тези години успях да запазя себе си и душата си

"Има едно важно нещо, душата ми не се продава!", написа Йордан Грижов във Фейсбук

Снощи стана ясно, че изпълнителната комисия на ГЕРБ прекратява членството в партията на Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов с мотива за "неспазване на партийната дисциплина".

"Казват, че преклонена глава, сабя не я сече. Радвам се, че тази отвратителна българска мъдрост не е възприемана от мен. Радвам се, че през всичките тези години успях да запазя себе си и душата си!", написа по този повод Йордан Грижов на профила си във Фейсбук.

Ден по-рано общинският съветник е публикувал пост, озаглавен "За страха, политиката и парашутистите!". Ето какво гласи той:

"Има ли страх в тебе, приятелю? Защо се притесняваш от "онзи малкия"? Знаеш ли защо, защото.... Преди 12 години аз сам реших да започна това свое начинание. Никой не ме е съветвал, никой не ме е побутвал, никой не ме е мотивирал. Сам, убеден в своята правота и избор. 12 години работех за идеи и защитавах каузи! Работех и исках да направя нещо за младите хора. Вярвах и се борех със сърце! Борих се за спорт, борих се за развитие, и за да покажа, че младите хора могат да променят средата в която живеят! За 12 години създадох невероятни приятелства и срещнах много стойностни хора. Срещнах, обаче и много нечисти души. За 12 години бях спъван много пъти. Усещал съм и болката от "приятелския огън" също толкова безброй пъти. Но ставах, изтръсквах се и продължавах. Теб от това те е страх, приятелю! Страх те е от "онзи малкия", който на събрание получи 4 пъти по-голяма подкрепа от теб. И трябва да знаеш, че това е, защото аз не съм парашутист и нямам "силни" хора зад гърба си!  С работа съм се доказал и с чиста съвест мога да продължа! Има едно важно нещо, душата ми не се продава! Мен не ме е страх!"