Висока температура на свидетел отложи дело за убийство в плевенско село

Разпитваха свидетели и вещи лица по делото срещу пенсионер, застрелял съседа си

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.Г.В. на 88 години от село Ставерци.

Обвинението срещу него е за това, че на 02.03.2019 г., в с. Ставерци, обл.Плевен, чрез използване на пушка, умишлено умъртвил В. С. /престъпление по чл.115 от НК/. Повдигнато му е обвинение и за това, че държал огнестрелно оръжие - самоделно изработена гладкоцевна пушка с една цев, без маркировки, 12-ти калибър и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 2 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия /престъпление по чл.339, ал.1 от НК/.

В провелото се на 4 юни съдебно заседание са разпитани явилите се свидетели – 11 на брой и 5 вещи лица, изготвили заключения по назначени съдебни експертизи. Един от свидетелите по делото, който е бил призован за разпит на тази дата, не е бил допуснат в сградата на съда, тъй като при влизането е установено, че има повишена температура. Неговият разпит ще се проведе на друга дата, в друго съдебно заседание. Това, както и неявяването на едно от вещите лица, е наложило отлагане на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 14.07.2020 година.