Невяна Владинова отново пред родна публика догодина

До края на тази ще се проведе единствено европейското първенство от 26 до 29 ноември в Киев

Българската публика ще почака до април 2021 г., за да се наслади на изявите на националните ни гимнастички на Световната купа в София. Състезанието трябваше да се проведе между 10 и 12 април тази година, но бе отложено заради пандемията от коронавирус, както повечето спортни събития по света в този период.

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) уведоми българската централа за новите датите за провеждането на Световните купи и Чалъндж турнирите догодина. До края на тази ще се проведе единствено европейското първенство от 26 до 29 ноември в Киев (Украйна). Турнирът бе планиран за месец май, предаде агенция "Монитор".

Така първата Световна купа през следващата година ще бъде именно в София от 9 до 11 април. Следват състезанията в Ташкент между 16 и 18 април, в Баку между 5 и 7 май и в Песаро между 11 и 13 юни. Надпреварата в Италия съвпада с датите на европейско първенство за 2021 година, на което домакин ще е град Варна, но ръководството на българската федерация е изпратило писмо до ФИГ и се очаква този проблем ще бъде решен. Чалъндж турнирите догодина са насрочени за: 21-23 май в Портимао, 25-27 юни в Клуж, 2-4 юли в Минск и 9-11 юли в Москва.

От ФИГ обявиха и удължаване на квалификационния период за олимпийски квоти до 29 юни 2021 г., а минималната възраст за участие в Токио се запазва на 16 навършени години.

Междувременно грациите продължават подготовката си, като индивидуалните гимнастички, сред които и Невяна Владинова, са в "Спортпалас" във Варна, а момичетата от ансамбъла тренират в комплекс "Раковски" в София.