42-годишен се озова в ареста след стрелба в Койнаре

При влизане на адреса 21-годишна се е качила на гърба на полицай, за да осуети полицейската проверка

В хода на проведена вчера специализирана операция от служители на РУ-Червен бряг и специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен са образувани две бързи полицейски производства и две досъдебни производства.

Полицейските действия са започнали след постъпила информация за стрелба в град Койнаре. Служителите на реда са извършили проверка и последвало претърсване на частен дом в град Койнаре, обитаван от 42-годишен. В жилищна пристройка, прилежаща към основната къща, върху секция в стая са намерили двуцевна ловна пушка с успоредни цеви, без марка и фабричен номер, с обща дължина 90 см, и дължина на цевите 46,5 см. Върху същата секция са установени и 6 ловни патрони 12-ти калибър. При влизане на адреса 21-годишна се е качила на гърба на полицейски служител, с цел съзнателно да осуети полицейската проверка. За престъпление по чл.270, ал.1 от НК срещу нея е образувано бързо производство.

Изяснено е, че с оръжието са произведени изстрели срещу къщата на друг жител на Койнаре. Пушката и боеприпасите са иззети. Уведомен е прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК. 42-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

При проверка в имота на пострадалия - 23-годишен, са установени дупки на прозореца и побитости на плазмен телевизор марка "Самсунг", както и по стената и тавана. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая работата продължава разследващ полицай под контрола на прокурор.