19-годишен от Кнежа си спретна гонитба с полицията

След многократно разпореждане да спре са произведени три изстрела със стоп патрони във въздуха

На 11 юни около 16:00 часа в град Кнежа на улица "Огнян Михайлов" патрулен автомобил застига "Рено Меган Сценик", без поставени регистрационни табели. Полицейските служители подават светлинен и звуков сигнал за спиране, но автомобилът продължава движението си. На улица "Върбица" спира на поляна. Водачът напуска и побягва към улица "Петко Д. Петков". Полицай слиза от служебния автомобил и тръгва след нарушителя.

След многократно разпореждане да спре са произведени три изстрели със стоп патрони във въздуха, в безопасна посока, със служебен пистолет "Макаров". Нарушителят се опитва да се укрие в частен дом, където е установен и задържан. Установена е самоличността му – 19-годишен местен жител. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Няма пострадали при инцидента.

Проверка е изяснила, че МПС не е регистрирано по законен ред /прекратена регистрация на 28.11.2019 година/. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.