МУ-Плевен подписа договор за сътрудничество със СУ "Иван Вазов" - pleven.utre.bg

МУ-Плевен подписа договор за сътрудничество със СУ "Иван Вазов"

12 юни 2020, 15:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МУ-Плевен

Сътрудничество ще в областта на обучението, научноизследователската, художественотворческата и спортна дейност

Ректорът на Медицински университет – Плевен проф. д-р Славчо Томов и Директорът на СУ "Иван Вазов" г-н Димитър Митев подписаха договор за сътрудничество в областта на обучението, научноизследователската, художественотворческата и спортна дейност. Партньорството между двете училище ще се изразява в провеждане на съвместни форуми с участието на студенти, ученици, учители и преподаватели; в организиране на информационни срещи и събития с цел ориентиране на зрелостниците към избор на бакалавърска или магистърска специалност от портфолиото на МУ-Плевен; съвместно участие и обмяна на опит при осъществяването на образователни проекти, на научноизследователски дейности и разработки, както и реализиране на общи научни публикации.

Професор Томов очерта възможностите за посещения и провеждане на обучения на преподаватели и ученици от СУ "Иван Вазов" – Плевен във високотехнологичната база за обучение на висшето училище – модерните лаборатории в Центъра за компетентност като Лабораторията за 3Д принтиране, моделиране и анализ и Лаборатория за обучение и изследване в среда на виртуална реалност VR 360; във виртуалните зали със симулатори, в експерименталната операционна зала и 3Д студиото за обучение в Телекомуникационния ендоскопски център. Директорът на училище „Иван Вазов“ г-н Димитър Митев изрази увереност, че и за напред ръководеното от него средно училище ще бъде банка за добре подготвени кандидат-студенти от профилираните паралелки, някой от които се класират с най-висок бал в магистърските програми „Медицина“ и „Фармация“ на МУ-Плевен. Тези студенти са гордост за СУ "Иван Вазов" в Плевен и атестат за висококачественото обучение и отличната подготовка, която то осигурява на своите ученици и бъдещи кандидат-студенти. Професор Томов високо оцени факта, че учениците и преподавателите от средните училища в град Плевен винаги с огромно удоволствие и ентусиазъм са участвали в събитията от академичния календар и от кандидатстудентската кампания на университета – Нощ на учените, Ден на народите, Ден на отворените врати, Нощ на идеите, Фестивал на медицинските университети и много други.

Медицински университет – Плевен успешно реализира партньорство и сътрудничество чрез подписани договори за съвместна дейност с редица средни училища в град Плевен – Професионална Гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров“, СУ „Стоян Заимов“ и СУ „Иван Вазов“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета