Плевенски звезди в бойните спортове приеха предизвикателство по Табата

Тренировката бе отворена и безплатна, като в нея се включиха десетки желаещи

Днес в залата на СКК "Скорпион" се проведе занимание по Табата, в което се включиха едни от най-актуалните плевенски звезди в бойните спортове, техни възпитаници и любители.  

Сред именититите спортисти, които приеха предизвикателството да се запознаят с нещо ново, личаха имената на бронзовия медалист от световното по бокс Радослав Панталеев, европейския шампион по кикбокс Димитър Пенчев, световния шампион за професионалисти и президент на БК "Мизия 80" Александър Владимиров и многократния републикански шампион по бокс Румен Мотовски и др.

Инструктор им бе Биляна Ангелова, половинката на старши треньора на баскетболния Спартак -  Александър Дяковски.

Тренировката бе отворена и безплатна, като в нея се включиха десетки желаещи.

Методът Табата или "протоколът Табата", както още е известен във фитнес средите, носи името на д-р Изуми Табата, който през 1996 г. публикува документирани доказателства и резултати от интензивното трениране. Отговорът се крие в следното: горенето на калории и мазнини при ниско и средноинтензивните тренировки приключва с края им, докато при високоинтензивното натоварване изгарянето продължава дълго след като е завършила тренировъчната сесия. Правят се осем работни серии с продължителност 20 секунди, като почивката между тях е 10 секунди. За да има нужния ефект, трябва да се стремите да направите колкото се може повторения във всяка серия. Ако ви е лесно, включете тежести или увеличете интензивността.