Съдът върна заведение на мъж, след като катаджия влезе във владение в имота - pleven.utre.bg

Съдът върна заведение на мъж, след като катаджия влезе във владение в имота

15 юни 2020, 09:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    архив

Прокуратурата започна нова проверка на сделката

Районният съд в Плевен върна заведение на местен бизнесмен, въпреки че в началото на седмицата семейството на катаджията Цветомир Цолов влезе във владение в апетитния имот в квартал "Сторгозия", съобщава Нова телевизия.

Прокуратурата започна нова проверка на сделката от 2017 г., станала в резултат на системен тормоз на катаджията над собственика, персонала и гостите на заведението.

Заведението е запечатано от миналия понеделник. NOVA показахa влизането в заведението на новите собственици, които 10 месеца не се бяха появявали. От документи стана ясно, че са собственици на една фирма, чието материално отговорно лице е жената на пътния полицай Цветомир Цолов - Петя Цолова.

Тя се появи на място за първи път след тези 10 месеца, след като придоби заведение, оценявано за над 1 200 000 лв. само за 460 000 лв. в търг с един единствен играч, влязъл в наддаването в последните му минути. Така купувачът е бил предизвестен.

До търга, собственик на заведението е Петър Стойков от Плевен. Mъжът разказа, че го е заложил перди три години. Твърди, че губел клиенти, след като е подложен на масирани проверки от полицията. Проверяван е и персоналът му.

Той твърди, че още тогава е разбрал, че полицаят е хвърлил око на имота му. А когато цената на заведението пада на 400 000, се появява купувач. Въпреки, че фирмата е с капитал от 10 лв. и няма право да извършва сделки, имотът е купен на търг, само с един играч - жената на пътния полицай.

Адвокатът на вече бившия собственик смята, че са допуснати съществени нарушения, а новия собственик виждат за първи път. Претенциите на защитничката са още. че имотът не е бил обявен максимално публично, за да стигне до широк кръг от хора. Според купувачите - това не било проблем.

Това развитие по темата е безпрецедентно. След влизането на новите собственици във владението се оказва, че заведението е върнато от Районния съд в Плевен. Петър Стойков е човекът, който подаде сигнал срещу пътни полицаи за това, че повече от седем години е бил рекетиран.

"Нямам нищо против полицията, но имам против определени хора в полицията. Разсипаха ме, разбиха ми и семейството”, казва той. "За пет часа изнесоха всичко от заведението и го изхвърлиха на паркинга отпред. Това стана със съдействието на полицията и на кмета на Буковлък. Оказа се, че ни изгониха преди седмица, а сега ни връщат.”, посочи още той.Коментари (3)

Потребител
Аха
И парите за бело избегаха...
15 юни, 13:07 ч.
Потребител
Азз
Ами да си плаща кредитите! Какво чака?! Заведението му е обявено на публична продан т.е спряло е да бъде негово, когато е решил, че повече няма да си плаща кредитите и сега реве из телевизиите. То не може хем да си изтеглил милиони кредити и да не ги обслужвал, хем да реве, че му били "взели" заведението. Плащай си задълженията бе човек, кой очакваш да ги плаща вместо теб?!
15 юни, 13:05 ч.
Потребител
Здравко
Чета и не вярвам на очите си... Какъв "почтен" бизнесмен, затънал до ушите, надявайки се да продължи да работи все едно не дължи пари на никой.
15 юни, 09:50 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета