Мъж почина след тежка катастрофа в Плевенско - pleven.utre.bg

Мъж почина след тежка катастрофа в Плевенско

15 юни 2020, 10:58 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Екип на УПБЗН - Долна Митрополия е съдействал за изваждане на пострадалите

На 13 юни  в 10.35 часа в полицията в Долни Дъбник е получен сигнал за настъпило ПТП на около 100 м от изхода на град Тръстеник в посока село Ореховица. Незабавно на място са изпратени разследващ полицай, автоексперт и експерт от Базова – научно техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен.

Установено е, че водачът на "Фолксваген" – 61-годишен от Тръстеник, при ограничена видимост - наклон на спускане в посока село Ореховица, предприема маневра завой наляво за навлизане в район на бензиностанция. Не пропуска и препречва пътя на правилно движещ се в посока град Тръстеник лек автомобил ''БМВ'', управляван от 20-годишен от село Остров, община Оряхово, област Враца. В резултат на удара са нанесени значителни материални щети и по двата автомобила.

Екип на УПБЗН - Долна Митрополия е пристигнал на място за извършване на аварийни мероприятия по изваждане на пострадалите от „Фолксваген“-а. Водачът е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където впоследствие е починал. Неговата спътничка – 63-годишна от Плевен, също е транспортирана в медицинско заведение, където са установени фрактура на дясна предмишница, ребро и дясна бедрена кост.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."а",  б."б" и б."в", във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор на ОП – Плевен. Продължават работа разследващ полицай и екип на РУ - Долна  Митрополия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета