Въвеждат се по-строги противоепидемични мерки в плевенското село Буковлък

За седмица 29 са положителните случаи в областта, като 20 от тях са в Буковлък

На свое заседание днес областният оперативен щаб, председателстван от областния управител Мирослав Петров, взе решение за въвеждане на по-строги противоепидемични мерки в плевенското село Буковлък, което се оформи като своеобразен клъстер на COVID -19. За седмица 29 са положителните случаи в областта,  като 20 от тях са в Буковлък. Хоспитализирани са 7 души.

Мерките, които касаят само Буковлък и неговите жители, предвиждат упражняване на сериозен противоепидемичен контрол над карантинираните.

От утре за период от седем дни се въвежда 24-часов полицейски контролен пост в два пункта, разположени на входа и изхода на населеното място. Те ще следят за движението на хората, влизащи и излизащи от Буковлък. Пътуващите ще трябва да се легитимират и след проверка дали имената им фигурират в списъка с карантинирани лица, ще могат да продължат своето пътуване.

Носенето на маски на обществени места в Буковлък става задължително.

Засилен ще бъде и контролът върху обектите с обществено предназначение в плевенското село. Служители на РЗИ – Плевен ще извършват ежедневни проверки за спазването на мерките. Провеждането на мероприятия на открито също е забранено.