В Гулянци изпратиха абитуриентите от Випуск 2020

За 25 момичета и момчета ученическите години приключиха

СУ "Хр. Смирненски" гр. Гулянци изпрати випуск 2020 година. Поради извънредната епидемична обстановка, тържеството се проведе на открито, в тесен кръг – абитуриенти, учители, родители и гости, но това не лиши момента от празничност и емоции. За 25 момичета и момчета ученическите години приключиха и предстоят предизвикателствата на реалния живот. Класни ръководители на двата класа са Пламена Христова и Таня Радош.
Вълнението с училищния колектив и младите хора споделиха гостите: Лъчезар Яков – кмет на общината, Огнян Янчев – председател на Общинския съвет, Митко Нитов – дългогодишен директор на гимназията, Ева Янкова – директор на детската градина.

Празникът започна с издигане на знамето на Република България и посрещане на знамето на училището, което церемониално беше предадено на 11 клас. Директорът на училището Емилия Петрушева поздрави абитуриентите, учителите и родителите, благодари за усилията, които всички са положили през изминалите години и пожела „На добър час!” на младите хора. Тя връчи призове и подаръци за заслуги в различни сфери на училищния живот на всеки от завършващите.

Кметът на общината Лъчезар Яков награди випуск 2020 с парична награда за успешното завършване и изрази увереност: „Община Гулянци има бъдеще и то е във ваши ръце! Вярвам във вашите знания, способности и таланти и ви пожелавам здраве и успешна реализация!”. Последвалото тържество беше низ от мили моменти и еуфория. Със стихове, песни и цветя абитуриентите казаха благодаря на своите учители от детската градина до настоящия момент, развълнуваха родителите си и дадоха израз на дръзкия младежки дух.