Йордан Грижов стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в Плевен - pleven.utre.bg

Йордан Грижов стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в Плевен

23 юни 2020, 16:00 | plevenutre.bg
  • Йордан Грижов

Проект "СпортСмен" има идеята да мотивира хората да спортуват

Председателят на комисията по "Младежки дейности, спорт и туризъм" - Йордан Грижов, стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в Плевен. Той носи името "СпортСмен" и идеята му е да мотивира най-обикновения човек да започне да спортува.

"Вглъбени в монотонното ежедневие, ние забравяме да се грижим за себе си и физическото си състояние. Започваме с оправданията, че нямаме време за спорт, че сме твърде изморени от работата, че времето е лошо и т.н. Аз също съм от този тип хора и не го крия. Като родители трябва да даваме пример на децата, че да се спортува е хубаво и полезно. Те ни копират, нека ги направим по-добрата наша версия", отбелязва Йордан Грижов.

"Преди 2 месеца спрях цигарите и днес вече искам да надграждам. Спортът е нещото, което ще ми даде сила и мотивация да не се връщам към този вреден навик. Спортът ще ме върне във форма и ще ме накара да се чувствам по-добре. Ако аз успея с това предизвикателство, убеден съм, че много хора ще успеят!", допълва общинският съветник.

Проектът представлява серия от демонстративни тренировки в различните видове спорт, които се развиват в Плевен.

"От 1-ви юли започвам с "тренировките". Вече имам покана от няколко клуба да ги посетя, и ще посетя всеки един, който ме покани. Сам по себе си проектът носи още ползи. Ще имам възможността да се докосна до всеки един вид спорт, до неговата специфика и най-вече до болката на всеки плевенски клуб. Като председател на комисията по спорт съм длъжен да направя всичко възможно за клубовете да се чувстват добре и да помагам с каквото мога. Трябва да бъда с тях и между тях. Идеята е всяка тренировка да бъде заснемана. Ще снимаме спортистите, треньорите, условията за тренировки и още много неща. Ще бъдат изготвени и специални клипове, с които да рекламираме всеки вид спорт в нашия град.", сподели още Йордан Грижов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета