Изненадаха с рисунка министър Кралев по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

Рисунката е и благодарност за успешното и ползотворно сътрудничество между асоциация "Докосни дъгата" и ММС

Рисунка на спортна тематика по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец получи днес Красен Кралев. Нейн автор е Калоян Калчев, ученик от Варна, който е част от голямото семейство на асоциация "Докосни дъгата". Спортният министър получи символичния подарък от д-р Денислава Ангелова - председател на асоциацията, и две от популярните лица, участващи в инициативите на "Докосни дъгата" - златното момиче и медалистка от Олимпиадата в Рио де Жанейро Ренета Камберова и поп изпълнителката Валентина Алекснадрова, която днес празнува рожден ден.

Рисунката е подарък и в знак на благодарност за успешното и ползотворно сътрудничество между асоциацията и ММС.

След като през 2018 г. и 2019 г.  успешно бяха реализирани проектите "Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” и "Младите хора - бъдещето на България - заедно срещу агресията" по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, днес, 23 юни, председателят на сдружението д-р Денислава Ангелова подписа в Министерството на младежта и спорта договор, касаещ тяхното продължение. Асоциация "Докосни дъгата" и ММС започват работа по проект "Младите хора - Бъдещето на България - в действие". В обхвата му ще попаднат около 1000 младежи на възраст 15-29 г. с различен социален и здравен статус от цялата страна, като темата за агресията и последиците от нея остава водеща, както и насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот.

Проектът "Младите хора - Бъдещето на България - в действие" предвижда организиране и провеждане на различни информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, създаване на песен и видеоклип, както и други дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, независимо от неговия социален статус и етническа принадлежност, както и за създаване на атмосфера на толерантност и разбирателство.

В събитията, съпътстващи реализацията на дейностите по проекта се очаква да се включат много популярни българи от различни сфери на публичния живот.