Стартира проектът "Младите хора – Бъдещето на България – в действие"

В обхвата му ще попаднат около 1000 младежи на възраст 15-29 г. с различен социален и здравен статус от цялата страна

След като през 2018 г. и 2019 г. успешно бяха реализирани проектите „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние” и „Младите хора – бъдещето на България – заедно срещу агресията“ по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта, председателят на сдружението д-р Денислава Ангелова подписа в Министерството на младежта и спорта договор, касаещ тяхното продължение. Асоциация „Докосни дъгата“ и ММС започват работа по проект "Младите хора – Бъдещето на България – в действие". В обхвата му ще попаднат около 1000 младежи на възраст 15-29 г. с различен социален и здравен статус от цялата страна, като темата за агресията и последиците от нея остава водеща, както и насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот.

Проектът "Младите хора – Бъдещето на България – в действие" предвижда организиране и провеждане на различни информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, създаване на песен и видеоклип, както и други дейности, създаващи условия за подкрепа и мотивация, за личностно развитие на всеки участник, независимо от неговия социален статус и етническа принадлежност, както и за създаване на атмосфера на толерантност и разбирателство.

В събитията, съпътстващи реализацията на дейностите по проекта се очаква да се включат много популярни българи от различни сфери на публичния живот.