БФС с призив към организаторите на футболни срещи - pleven.utre.bg

БФС с призив към организаторите на футболни срещи

24 юни 2020, 14:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Апелът е да се спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете

Българският футболен съюз излезе с призив към организаторите на футболни срещи за спазване на противоепидемичните мерки. Публикуваме го без редакция:

"Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на футболното първенство и завръщането на публиката по трибуните, на определени стадиони и мачове се наблюдава струпване на значителни групи от зрители на ограничено пространство в разрез със заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на младежта и спорта, касаещи мерките при организиране на спортни мероприятия в условията на пандемията от COVID-19. Българският футболен съюз държи да подчертае, че отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите.

Напомняме, че преди рестарта на първенството в ППЛ и на турнира Купа България, Българският футболен съюз изготви подробен план с насоки за организацията на футболните двубои в условията на пандемията, с който всички клубове бяха запознати и са длъжни да се съобразяват. Напомняме също така, че при нарушаване на установения от закона ред, нарушителите подлежат на санкции от съответните здравни и държавни органи.

Българският футболен съюз призовава още веднъж всички футболни клубове, както и техните привърженици, да спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета