МУ-Плевен сключи споразумение за сътрудничество с Института по електроника на БАН - pleven.utre.bg

МУ-Плевен сключи споразумение за сътрудничество с Института по електроника на БАН

26 юни 2020, 15:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МУ-Плевен

Това е осмият институт на БАН, с който МУ-Плевен сключва договор за съвместна дейност

Ректорът на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) проф. д-р Славчо Томов и Директорът на Института по електроника (ИЕ) „Акад. Емил Джаков” на БАН Проф. Петър Петров, дфн подписаха споразумение за съвместна дейност на 26 юни 2020 г.

Сътрудничеството ще се реализира в съвместно осъществяване на изследователска, развойна и учебно-преподавателска дейност в следните направления: научни изследвания; обучение на специалисти – ръководство на дипломанти и докторанти; организиране и провеждане на научни форуми; участие в съвместни проекти към ЕС, МОН и други организации, както и към оперативни програми; извършване на консултации и експертизи.

Институтът по електроника е осмият институт на БАН, с който МУ-Плевен сключва договор за съвместна дейност след Института по биофизика и биомедицинско инженерство; Института по експериментална морфология, патология и антропология; Института по роботика „Св. Апостол и Евангелист Матей“; Института по биология и имунология на размножаването „Акад. К. Братанов“; Института по философия и социология; Института за изследване на населението и човека и Института по Обща и неорганична химия.

Медицински университет и град Плевен се превърнаха в един от първите Регионални академични центрова на БАН, като резултат от мащабната инициатива за създаване на Национална академична мрежа в страната. Целта е подпомагане на научната дейност и внедряването на научните изследвания в практиката. Реалните резултати в Медицински университет – Плевен са разкриването на уникална фармако-физиологична лаборатория и реализирането на ежегодни съвместни научни конференции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета