Отложиха дело срещу мъж и жена, обвинени в иманярство - pleven.utre.bg

Отложиха дело срещу мъж и жена, обвинени в иманярство

27 юни 2020, 07:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В провелото се съдебно заседание са разпитани тримата явили се свидетели

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Ц.Х.Д. /на 51 години/ и П.В.Ц. /на 51 години/.

Обвинението срещу тях е за това, че на 12.04.2017 г. в землището на с. Дебово, област Плевен, в археологически обект, находящ се в поземлен имот в местността „Меченска гора“, без съответно разрешение търсили археологически обекти, като при извършване на деянието са използвани технически средства - два металдетектори и лек автомобил „Фолксваген Поло“ - престъпление  по чл.277а, ал.3, вр.ал.1, вр. чл. 20, от НК.

Срещу Ц.Д. е повдигнато обвинение и за това, че на  04.09.2017  г. в дома си, противозаконно държала  предмети, за които предполагала,  че са предназначени за търсене на археологически обекти – металдетектори фабрично производство и 1 бр. нефабрично производство - престъпление по чл.277а ал.7 от НК.

В провелото се съдебно заседание са разпитани тримата явили се свидетели. От техния разпит са възникнали въпроси, които изискват повторен разпит на свидетел, както и призоваването на нови свидетели, за да се разкрие обективната истина по делото. Поради това, делото не е приключило, а е отложено за разглеждане в следващо съдебно заседание, което ще се проведе на 24.07.2020 година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета