Опасни отпадъци са открити при оглед в землището на Червен бряг (Видео) - pleven.utre.bg

Опасни отпадъци са открити при оглед в землището на Червен бряг (Видео)

01 юли 2020, 16:24 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Първоначалният анализ сочи, че са установени над 30 тона отпадъци

Днес, 01.07.2020 г., под ръководството на Специализирана прокуратура в землището на гр. Червен бряг, обл. Плевен, се извършва оглед в рамките на образуваното досъдебно производство за организирана престъпна група създадена с користна цел, в която участват и длъжностни лица.

В хода на разследването по делото е установено, че част от отпадъците, генерирани от търговско дружество, собственост на обвиняемите лица А.Б. и П.Б, са били загробвани в землището на гр. Червен бряг и с. Рупци, в дълбоки силажни и изкопни ями. Първоначалният анализ сочи, че са установени над 30 тона отпадъци, включително и части от акумулаторни батерии, които по външни белези могат да се определят като опасни. На местопроизшествието са измерени ниски нива на радиация, които не са опасни за здравето и околната среда.

В огледа на местопроизшествието участват служители на ОДМВР - Плевен, Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“,  ТД - ДАНС - Плевен,  Областна администрация - Плевен,  Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, експерти от  АЕЦ - Козлодуй,  МОСВ и ИАОС, както и специализирани лаборатории за изследване на отпадъци.

Предстои да се извърши оглед на местопроизшествие и в землището на с. Рупци, общ.Червен бряг, обл. Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета