Трима пълни отличници на матурите след 7 клас, единият е от Плевен - pleven.utre.bg

Трима пълни отличници на матурите след 7 клас, единият е от Плевен

01 юли 2020, 17:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Те са получили максималния брой от 100 точки и на двата изпита

Пълните отличници и по български език и литература, и по математика на матурите след седми клас са общо трима ученика. Те са поучили максималния брой от 100 точки и на двата изпита. Това се ученици от областите Бургас, Плевен и Варна.

20 деца имат 0 точки и на двете матури. Това стана ясно при представяне на резултатите на Националното външно оценяване от МОН.

Пълните отличници по БЕЛ в цялата страна са общо 8, а по математика 349. Ако сравним резултатите с 2019 година, оценките по математика са малко по-високи ( с 3 точки), а по БЕЛ – по-ниски с 2 точки. Въпреки това общият резултат по-математика остава значително по-нисък.

Средно седмокласниците са изкарали 51,06 по БЕЛ и 36,33 по математика.

„Остава много висок процентът на ниските резултати по математика след 7 клас“, коментира образователният министър Красимир Вълчев и посочи, че вече се работи по промени, за да се подобрят резултатите.

Освен това тази учебна година бе белязана от онлайн обучението заради пандемията. Затова се започва и анализ на онлайн обучението, който ще е готов в следващите месеци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета