Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юли - pleven.utre.bg

Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юли

06 юли 2020, 13:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Засилва се и контролът по спазване на мерките срещу COVID-19

Здравният министър Кирил Ананиев, председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата маг. фарм. Богдан Кирилов дадоха брифинг във връзка с епидемичната обстановка в страната.

Стана ясно, че тази сутрин се е провела среща при премиера с Националния оперативен щаб, на която са присъствали министърът на финансите Горанов и вицепремиера Дончев.

Взето е решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка с две седмици, т.е до края на юли. Това се прави, за да се запази възможността на министъра на здравеопазването да може да издава заповеди, с които да се създадат условия за намаляване равнището на нивото за намаляване на коронавируса.

Засилва се и контролът по спазване на мерките срещу COVID-19. Препоръчва се на областните щабове да засилят контрола на територията на своята област при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в техния регион и тяхната компетентност.

Препоръчва се да се намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици се наблюдава силно разпространение на вируса при провеждане на масови мероприятия.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета