БЛС: Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ - Плевен - pleven.utre.bg

БЛС: Осъждаме хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ - Плевен

06 юли 2020, 13:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Съсловната организация подкрепя бързите действие на прокуратурата

Българският лекарски съюз /БЛС/ осъжда хулигански действия на магистрат в болница "Георги Странски" - Плевен. Това се казва в позиция на БЛС, изпратена до медиите. От съсловната организация изразяват подкрепата си за бързите действия на прокуратурата, която незабавно е привлякла към наказателна отговорност прокурор от ВКП.

Ето какво гласи позицията на БЛС:

"Разтревожени сме от непристойните действия на прокурор Георги Асенов, който на 4 юли се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на УМБАЛ "Георги Странски" в гр. Плевен. Магистратът е отказал да изпълни разпорежданията на охраната, заплашвал е служителите и е ударил със служебната си карта в лицето на един от охранителите.

Подобно поведение е не само недопустимо, но и грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е призван да защитава закона а не да го нарушава.

БЛС адмирира бързите действия на Прокуратурата още в нощта на инцидента. Задържането на хулигана-магистрат, както и заявената позиция за санкциониране и недопускане на подобни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми."Коментари (1)

Потребител
Миро
ПОМИЯР
06 юли, 16:05 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета