Медицинските служители с COVID-19 в Гулянци са на домашно лечение и в добро състояние - pleven.utre.bg

Медицинските служители с COVID-19 в Гулянци са на домашно лечение и в добро състояние

06 юли 2020, 18:07 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Община Гулянци призовава гражданите да спазват всички противоепидемични мерки

Във връзка с увеличението на случаите на COVID-19, което се наблюдава в цялата страна през изминалите седмици, община Гулянци призовава гражданите да спазват всички противоепидемични мерки. Компетентните органи и кметовете на кметства засилват контрола по спазване на правилата от гражданите, търговските обекти и другите обществени структури. За да се осигури здравето и спокойствието на жителите на общината е необходимо всички да бъдат отговорни към себе си и околните.

Миналата седмица в МБАЛ гр. Гулянци бяха констатирани три случая на COVID-19, сред персонал и един във филиала на Спешна помощ в града. Медицинските служители са на домашно лечение в добро състояние. На двете здравни структури е направена пълна дезинфекция, изследват се контактните лица. Към момента болницата функционира нормално, прилагат се всички мерки за осигуряване на безопасна среда за лечение на пациентите и работа на персонала.

Възрастна жена от град Гулянци също е с положителна проба за COVID-19 по данни на РЗИ – Плевен. Тя е настанена за болнично лечение в областния център.
От началото на март под карантина са поставени 325 лица от община Гулянци – предимно хора пристигнали от чужбина, контактни или международни шофьори. Към момента двуседмичната карантина за 300 от тях е изтекла. Диагностицираните с COVID-19 в общината по данни на РЗИ – Плевен са 7 души за целия период от 01.03 до 05.07. От тях към момента само един случай е активен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета