Нов протест с искане за справедливост организират близките на Божидар Бояджиев

"Всички ние искаме децата ни да се прибират вкъщи, а не да ходим на гробища", споделят организаторите на протеста

На 8 юли, сряда, от 12,30ч. до 15,30 ч. пред сградата на Съдебната палата в Плевен ще се проведе нов протест с искане за справедливо наказание за младия шофьор, причинил катастрофата край село Ралево, вследствие на която загина 17-годишният Божидар Бояджиев.

"От 13.30ч. ще започне делото срещу убиеца на Божидар за другата катастрофа в местността "Кайлъка", в която са пострадали 4 други момчета. Ние ще се съберем в 12,30ч., тъй като съдийката по делото отказва да работи под обществен натиск. А ние - ние българските граждани, можем да живеем под натиск и под страх заради убийците на пътя. Съдът обаче може да раздава условни присъди и дори иска да не му се пречи и да прави това с пълно спокойствие", пишат организаторите във Фейсбук.

Припомняме, че това е втори протест, който близките на починалото момче организират.

"Приканваме всички да се присъединят към нас в битката ни за справедливост и сигурност на пътя! Всички ние искаме децата ни да се прибират вкъщи, а не да ходим на гробища! Нека не оставяме убийците на пътя да се отърват с условни присъди. Ако това дело беше приключило своевременно, Божидар можеше да е жив! Нека не сме безучастни. Нека се борим за справедливост. Искаме живот! Приканваме всички приятели на Божидар и всички хора, които желаят справедливи присъди и сигурност на пътя да ни подкрепят!", апелират организаторите на протеста.