Гешев иска отстраняване от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор - pleven.utre.bg

Гешев иска отстраняване от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор

08 юли 2020, 16:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще се произнесе след две седмици

Главният прокурор Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от Върховната касационна прокуратура, предаде БНР. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще се произнесе след две седмици.

Вчера Софийският градски съд отказа да задържи за постоянно под стража прокурор Георги Асенов.

Обвинението на Асенов е за хулиганство и унищожаване на чужда движима вещ при конфликт между него и охранители в плевенска болница.

Според съдия Емил Дечев разследването срещу магистрата е водено тенденциозно, а събраните доказателства са само в подкрепа на обвинението. Затова и той разпореди прокурорът да бъде незабавно освободен от ареста.

От Софийската градска прокуратура обявиха, че ще протестират определението пред Апелативния съд и отрекоха разследването да се води тенденциозно. Обявиха, че продължават да събират доказателства и че те ще бъдат представени пред съда на 14 юли.

А преди да вземе решението си дали да отстрани временно от поста прокурор Георги Асенов, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще му даде възможност да представи писмено становище или да се яви пред съдебните кадровици.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета