Агенцията по заетостта продължава да предлага своите услуги при спазване на противоепидемичните мерки - pleven.utre.bg

Агенцията по заетостта продължава да предлага своите услуги при спазване на противоепидемичните мерки

11 юли 2020, 10:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    АЗ

В бюрата по труда в страната не са спирали да действат противоепидемичните мерки

Във връзка с връщането на част от ограничителните мерки заради драстичния скок в броя на заразените с COVID-19 в страната, Агенцията по заетостта припомня на всички свои клиенти, че в бюрата по труда в страната не са спирали да действат противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № 369/30.06.2020 г. на министъра на здравеопазването.

Продължават да се предлагат всички услуги на Агенцията по заетостта, като работата ще бъде организирана по установения към момента ред – при спазване изискванията за безопасност.

Ръководството на Агенцията по заетостта прецизира организацията във връзка с провеждането на групови срещи като мобилни бюра по труда, трудови борси и други, които предполагат струпване на по-голям брой хора. В тези случаи стриктно се съблюдават новите временни противоепидемични мерки (по т.3 от Заповед № 393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването) – а именно провеждане на събитията при заетост на местата до 50% от общия им капацитет и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. При организацията на груповите срещи, бюрата по труда в страната продължават да спазват всички останали противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-369/30.06.2020 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета