Разследват мистериозна смърт на 17-годишна ученичка от Плевен

Ася Христова е открита удавена в язовира в "Мъртвата долина"

Мистериозна смърт на 17-годишна ученичка потресе Плевен. Ася Христова е открита удавена в язовира в местността "Мъртвата долина", съобщава "Блиц".

Ася Христова изчезва няколко дни преди да бъде открита мъртва. Вижда се с най-добрата си приятелка в центъра на Плевен, дава й раницата си и казва, че ще се върне след час, но така и не се появява.

Притеснена, приятелката й Александра започва да звъни на мобилния й телефон, но той е изключен. Накрая отива при родителите на Ася, но те също не знаят къде е дъщеря им. Същата вечер пускат в различни групи снимки на Ася с молба, ако някой я види, да им подаде информация.

Появяват се различни свидетелства, че е била забелязвана в циганската махала в Плевен, но те така и не се потвърждават. В неделя момичето е било открито удавено в язовира.

В социалните мрежи близки и приятели на Ася разпространяват версията, че е била отвлечена с цел да бъде принудена да проституира и след жесток побой е била удавена.

От полицията в Плевен потвърдиха, че има открито в язовира тяло на момиче без следи от насилие, но отказват, засега, повече информация с мотивите, че се води разследване.