Промени в регионалните първенства по тенис до 12 г. - pleven.utre.bg

Промени в регионалните първенства по тенис до 12 г.

15 юли 2020, 12:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Плевен-ПСК

Регионалните първенства до 12 г. през този уикенд са квалификация за държавното лично първенство

Регионалните първенства до 12 г. през този уикенд /18-19 юли/ са квалификация за държавното лично първенство, съобщава БФТенис.

Поради липсата на ранглиста до 12 г., определянето на 24-те директно приети в основна схема на Първенството ще става въз основа на резултатите от Регионални първенства (квалификации) до 12 г. на познатия квотен принцип в следното съотношение: Югозападен регион / Южен регион / Черноморски регион / Северен регион – 3 / 2 / 2 / 1, като само участвалите в Регионалните квалификации състезатели, ще могат да участват в първенството.

По региони те ще се проведат, както следва:

• Южен регион – домакин ТК „Пазарджик"

• Черноморски регион – домакин ТК „Авеню", гр.Бургас

• Северен регион – домакин ТК „Плевен-ПСК"

• Югозападен регион – домакин ТК „Виа Тенис Стар", гр.София


Право на участие в Първенствата имат всички картотекирани състезатели от съответния регион, които са български граждани и отговарят на възрастовите ограничения. Първенствата ще се провеждат съгласно регламентите на регионалните турнири до 12 г., като при 3-16 участника ще се играе в групи, полуфинали и финали, съгласно Наредбата, а при 17 и повече участника ще се играе на Директна елиминация + задължителен утешителен турнир за всички участници, загубили първия си мач в схемата. Поставяне на състезатели няма да се прилага, ще има пълен жребий, като ще се спазват изискванията за максималното разпределение на състезателите от един клуб в схемата.

Ще се изиграят и всички мачове за разпределение на следните места по региони:

• Южен регион: до пълно разпределение на местата от 5-о до 8-о

• Черноморски регион: до пълно разпределение на местата от 5-о до 8-о

• Северен регион: мач за 3-4 място

• Югозападен регион: схема за определяне на 9-10 място в крайното класиране


Във връзка с прекъснатия държавен турнир до 14 г. на ТК „15:40", гр.София, през месец Март 2020 г., по решение на Техническата комисия към БФТ – точки за националната ранглиста ще бъдат присъдени на участниците в квалификациите до кръга, който са достигнали, а на заявените за участие в основна схема – като за отпадане в първи кръг.

В следващите дни БФТ ще обяви правилата, по които ще се провеждат турнирите от държавния и регионалния календар при настоящата епидемична обстановка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета